Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Με τη συμμετοχή 1000 παιδιών η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος






       
          Το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τις Ενορίες των Αρχιερατικών Περιφερειών Κατερίνης, Περιχώρων Κατερίνης και Πέτρας. Η τελετή λήξης φιλοξενήθηκε στο οργανωμένο ιδιωτικό camping στην Πλάκα Λιτοχώρου. 
          Εκατοντάδες παιδιά γέμισαν τον χώρο με τις φωνές, τα φωτεινά τους πρόσωπα, τα γέλια και τα τραγούδια τους, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή γιορτή για τη λήξη του κατηχητικού έτους.
          Η εορταστική εκδήλωση άνοιξε με τραγούδια με θέμα την πίστη  αλλά και την πατρίδα από την παιδική χορωδία της Ενορίας Παντανάσσης Κατερίνης.
          Ακολούθως η Ορχήστρα και η Χορωδία της Φοιτητικής Σύναξης του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος» παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια που επιμελήθηκαν οι νέοι και οι νέες με πολύ αγάπη και μεράκι. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων και ερμηνειών.
          Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τέλεση αρτοκλασίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ο οποίος τόνισε την υψηλή σημασία και το σκοπό του κατηχητικού έργου που επιτελείται σε κάθε Ενορία καθώς και την πνευματική ωφέλεια που αποκομίζουν τα παιδιά που προσέρχονται σε αυτές της συνάξεις.
          Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την πολύτιμη της συμβολή στην υλοποίηση της εορταστικής αυτής εκδήλωσης με την προσφορά των αναμνηστικών δώρων που διανεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά.
          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συνεχάρη τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, όλους τους Ιερείς για το σπουδαίο κατηχητικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους,  τους κατηχητές που συνεισφέρουν σε αυτό το θεάρεστο έργο της κατήχησης των νέων καθώς και  τα παιδιά που με ζήλο πρωτοστάτησαν στην εκδήλωση της λήξεων των κατηχητικών μαθημάτων, ανανεώνοντας τη συνάντηση μαζί τους στην Κατασκήνωση.

          Το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Βόρειας Πιερίας.
[opb][op1]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.