Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ένα γεμάτο παλμό και συγκίνηση Πασχαλινό ταξίδι στην παρουσίαση του βιβλίου από τις εκδόσεις «Έαρ»: «Το Άγιο Πάσχα περιμένω μ΄ ένα ποίημα κεντημένο!» της Κατερίνας Νίκα Μάνου.





















Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, ώρα 6.30 έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου: «Το Άγιο Πάσχα περιμένω μ΄ ένα ποίημα κεντημένο!» της Κατερίνας Νίκα Μάνου από τις εκδόσεις Έαρ, στην κατάμεστη αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.  Πλήθος κόσμου τίμησε την εκδήλωση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. κ. Γεώργιος λάμπρυνε την εκδήλωση με την παρουσία του και μίλησε για τη σπουδαιότητα των γεγονότων στα οποία αναφέρεται το βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος που προλόγισε, τόνισε την σημαντικότητα της προσφοράς της συγγραφέα στην εκπαίδευση μέσα από τα συγγραφικά πονήματά της.


Το βιβλίο παρουσίασαν η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου Κατερίνα Ζιακούλη και η φιλόλογος Παναγιώτα Σκρέτα, ξετυλίγοντας μέσα από τις σελίδες του και την οθόνη όλα τα γεγονότα που προετοιμάζουν μικρούς και μεγάλους για να ζήσουν το Άγιο Πάσχα. Η συγγραφέας αφού εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να γράψει αυτό το έργο, ολοκλήρωσε το Πασχαλινό ταξίδι διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου για την Ανάσταση.
 Ξεχωριστή νότα στην παρουσίαση ήταν η συμμετοχή των δύο μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, Αθανασίας Λέινα και Καλλιόπης Κυπαρισσά που απήγγειλαν με ιδιαίτερη εκφραστικότητα ποιήματα του βιβλίου.
Η Ελισάβετ Μάνου και ο Θανάσης Μάνος χρωμάτισαν μελωδικά την εκδήλωση, ερμηνεύοντας ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.  Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η Παναγιώτου Αγγελική. [opb][op9]


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.