Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

H OΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 Η ΠΙΕΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ





Τα 8α γενέθλια γιόρτασε το μουσείο της Ακρόπολης την Τρίτη 20 Ιουνίου. Καλεσμένη να καλύψει το εορταστικό πρόγραμμα η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Χιλιάδες κόσμου πήραν από νωρίς θέση στην αυλή του μουσείου, στους εξώστες, στις σκάλες και όπου αλλού υπήρχε κενός χώρος, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Στις 9 το βράδυ, λίγο πριν αρχίσει η συναυλία δεν έπεφτε καρφίτσα στο χώρο της εκδήλωσης.

Ο Αλέξης Κωστάλας, μίλησε για τα γενέθλια του μουσείου και θύμισε πως πριν οχτώ χρόνια, ήταν και πάλι αυτός που παρουσίασε τα εγκαίνια του μουσείου. Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο και δημιουργό του μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, να χαιρετήσει την εκδήλωση. «Έντεκα εκατομμύρια επισκέπτες πέρασαν από το μουσείο, στα οχτώ χρόνια της ζωής του», ανέφερε στην ομιλία ο κ. Παντερμαλής. «Δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιότερων μουσείων του κόσμου».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κωστάλας παρουσίασε την Ορχήστρα Νέων Δίου, λέγοντας πως τα παιδιά αυτά έρχονται από το Δίον της Πιερίας, την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, εκεί που ο καθηγητής κ. Παντερμαλής, για πενήντα χρόνια ήταν ο υπεύθυνος των ανασκαφών. 

Τη σκυτάλη κατόπιν πήρε ο μαέστρος Νίκος Πατρής, ο οποίος διηύθυνε την σαρανταμελή ορχήστρα, με ερμηνευτές το Βασίλη Λέκκα, την Alexandra Gravas, το Μπάμπη Βελισάριο και τη Φιλιώ Σέρβου, οι οποίοι απέδωσαν με μεγάλη επιτυχία μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών.

Να σημειωθεί ότι τη συναυλία παρακολούθησε και η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, η οποία έδειχνε έκπληκτη από τη σπουδαία απόδοση των νεαρών μουσικών της ορχήστρας, αλλά και των ερμηνευτών. Στο τέλος μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, το μαέστρο, τα παιδιά της ορχήστρας και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Παρούσα στη συναυλία και η βουλευτής Πιερίας κ. Μπέτυ Σκούφα.

«Ήταν μια υπέροχη βραδιά, στην καρδιά της Αθήνας, με έντονο χρώμα Πιερίας» δήλωσε ο πρόεδρος του μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής. 

«Το Δίον και η Πιερία με συντροφεύουν παντού. Χαίρομαι που στον τόπο αυτό συμβαίνουν σπουδαία πράγματα, όπως αυτό με την Ορχήστρα Νέων Δίου»
[opb][op9]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.