Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΗΣ ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ: Δράμα ή κωμωδία;


Με αυτό το δίλημμα έφυγε σήμερα από το Δ.Σ. του δήμου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, όποιος είχε την τύχη (ή την ατυχία) να το παρακολουθήσει.

Το Δ.Σ. ξεκίνησε με ειρωνικά σχόλια του δημάρχου σχετικά με τα θέματα που θα ακολουθούσαν.

Κοινή διαπίστωση είναι η προβληματική λειτουργία του Δ.Σ. με έναν πρόεδρο που συμπεριφέρεται με νοοτροπία "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Προκλητικά και μεροληπτώντας απέναντι στην αντιπολίτευση, δεν άφησε κάποιους από τους επικεφαλής να τοποθετηθούν στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που τέθηκαν. Η δικαιολογία του ήταν η οικονομία χρόνου. Το "μπάχαλο" που επικράτησε από τη συμπεριφορά αυτή ροκάνισε περισσότερο χρόνο, αλλά ο στόχος είχε επιτευχθεί. Δεν ακούστηκαν ολοκληρωμένες οι τοποθετήσεις τους.

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά, εκτός τόπου και χρόνου, μισοξαπλωμένος στην καρέκλα του και παίζοντας με το κινητό του τηλέφωνο όση ώρα τοποθετούνταν οι επικεφαλής. Οι δε απαντήσεις του στα θέματα που θίχτηκαν είχαν νομικό χαρακτήρα, ξεχνώντας την πολιτική του υπόσταση.

Έτσι στο θέμα του εμπορικού κέντρου αρκέστηκε στο νομικό πλαίσιο, αν είναι νόμιμες δηλαδή οι διαδικασίες ή όχι. Καμία αναφορά στην ηθική διάσταση του θέματος, για το αν θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την τοπική κοινωνία. Να θυμήσουμε πως ο συνάδελφός του δήμαρχος Κατερίνης κ.Χιονίδης τάχθηκε υπέρ της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας σε συνέντευξη του που αφορούσε το εμπορικό κέντρο.

Ήδη, προς ενημέρωση των συνδημοτών μας, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς και στα αρμόδια υπουργεία με αίτηση-ένσταση ενάντια στη νομιμότητα των εγγράφων σχετικά με το εμπορικό κέντρο.

Επίσης για το θέμα της "συνεδρίασης" του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ την προηγούμενη Δευτέρα , η οποία κατά την αντιπολίτευση έγινε παράτυπα, ο δήμαρχος με τις επιστολικές ψήφους (που τελικά ήταν τηλεφωνικές) θεώρησε πως νομικά είναι κατοχυρωμένος.

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσω της επικεφαλής κ. Κουρίτα προχώρησε σε καταγγελία για παραποίηση των πρακτικών του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ.

Οι εισηγήσεις των θεμάτων πάλι ήταν ελλιπής, κάποιες ανύπαρκτες και κάποιες μοιραζόντουσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο δήμαρχος κ. Δημόπουλος στα μισά των θεμάτων αποχώρησε από την συνεδρίαση και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του και στα 2/3 των θεμάτων αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση διαμαρτυρόμενη για την διαδικασία . Προχειρότητα ή σκοπιμότητα, ανικανότητα ή αδιαφορία, Δράμα ή κωμωδία;

Η συνέχεια στο επόμενο ΔΣ......
[opb][op14]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.