Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Open Day, μια Μέρα Χαράς στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Κουντουρά»

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ





















ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ, ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ


Μια Open Day, δηλαδή μια Μέρα Ανοιχτή για το κοινό τής πόλης και ευρύτερα της Πιερίας πραγματοποίησε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Κουντουρά» στο πλαίσιο ενός Προγράμματος που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στην Κατερίνη μέσα από σχέδιο δράσεων το οποίο είχε εκπονηθεί από το Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS για τα Κέντρα – Μέλη του.
Το πρόγραμμα Open Day που υλοποιήθηκε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Κουντουρά», επί της οδού Μ.Αλεξάνδρου 32 στον Πεζόδρομο της Κατερίνης, περιλάμβανε Δραστηριότητες Χαράς, Happenings, Συνεργατική Τέχνη, Ενημέρωση, Video Snapshots of our year, Μουσική και Χορό, Talent Show αλλά και Κληρώσεις με δώρα – έκπληξη.
Συγκεκριμένα, ήταν πρόγραμμα όπου συμμετείχαν παιδιά αλλά και γονείς, αφορούσε δε δραστηριότητες περιβαλλοντικές (Μικροί Κηπουροί), εικαστικές (Φωτογραφίες, Εικόνες από τους μαθητές και τις μαθήτριες), εκπαιδευτικές (Αρχαία Ελληνικά, Γαλλική Κουλτούρα), γλωσσικές, πολιτιστικές (Έτος Shakespeare, Ρωσικός Πολιτισμός) καθώς και καλλιτεχνικές (τραγούδια).
Ακόμη, περιλάμβανε δράσεις ψυχαγωγικές (διάφορα παιχνίδια), ενημερωτικές, διαγωνιστικές (Διαγωνισμοί Γνώσεων και Λέξεων), διαδικασίες ανάδειξης ταλέντων (χορός), εκδηλώσεις, παρουσιάσεις για γονείς, τεχνολογικές δραστηριότητες (Παρουσιάσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) ακόμη και συζητήσεις με Ανταλλαγή Επιχειρημάτων (Debate) κ.ά.
Όπως δήλωσε η εποπτεύουσα του προγράμματος, Κατερίνα Κουντουρά, «το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής «Κουντουρά» δεν είναι μόνο ένα κέντρο εκμάθησης γλωσσών ή προγραμμάτων πληροφορικής, είναι συγχρόνως και ένα ανοιχτό σχολείο όπου τα παιδιά έχουν και κάποιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».
Επίσης, επισήμανε ότι «οι δράσεις αυτές (Open Day) καθώς και οι άλλες δραστηριότητες που εφαρμόζονται στο Κέντρο «Κουντουρά» (υλοποίηση εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) παρέχουν μορφές ευρύτερης παιδείας, παρέχουν χρήσιμες εμπειρίες, όχι απλά και μόνο γνώσεις».

Κλείνοντας τις δηλώσεις της η Κατερίνα Κουντουρά σημείωσε ότι όσοι γονείς επιθυμούν να πληροφορηθούν δράσεις που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 23510 25115 και 25843 (e-mail: klc@kat.forthnet.gr), ή να λαμβάνουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα www.koundoura.gr και το facebook. [opb][op10]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.