Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο Μητροπολίτης Κίτρους και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας σε κηδεία στο Λιτόχωρο



Στο Λιτόχωρο χθες κηδεύτηκε πάνδημα ο 80χρονος συνταξιούχος ναυτικός Νικόλαος Κ. Παπανικολάου. Πλήθος κόσμου τόσο από το Λιτόχωρο, όσο και τον Παντελεήμονα και τα γύρω χωριά ακολούθησαν την εκφορά.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη χθες Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον Άγιον Καθηγούμενον της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας ΠΡΟΔΡΟΜΟ τον Λαυριώτη, ο οποίος είναι κατά σάρκαν αδελφός της Ελένης Παπανικολάου συζύγου του κοιμηθέντος Νικολάου. Τον πατέρα Πρόδρομο ακολουθούσε η Τιμία Συνοδεία του και οι Πρωτοπρεσβύτεροι πατέρες Αθανάσιος Βασιλείου, Μιχαήλ Μπατσαράς, Άγγελος Γιαννίκης και ο Ιερέας πατέρας Βασίλειος Kαραδημήτρης του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Νέου Παντελεήμονα Πιερίας, που είναι τόπος καταγωγής του Καθηγουμένου Προδρόμου και της κατά σάρκαν αδελφής του Ελένης Παπανικολάου χήρας του μακαριστού Νικολάου.
Ο καφές προσφέρθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Παναγίας δίπλα στον νεκροταφιακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Ο μακαριστός Νικόλαος άφησε πίσω του τη σύζυγό του Ελένη, τα παιδιά του Κων/νο και Δημήτριο και εγγόνια. Είχε δε ανιψιό τον αντιδήμαρχο του δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Δημήτριο Γουλάρα και πρώτο εξάδελφο τον δικηγόρο Νίκο Παπανικολάου. [opb][op13]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.