Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Λιτόχωρο 7/1/2016

«Έτσι απλά...»


"Ο ελληνικός λαός δημιουργεί είδωλα,
όχι για να τα προσκυνά αλλά για να νοιώσει την ικανοποίηση της αποκαθήλωσης τους από τα βάθρα τους..."
Μωρίζ Ζενεβουά (Η Ελλάς του Καραμανλή ή, η Δημοκρατία δυσχερής)


Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ο πρόεδρος της οποίας θα αναδειχθεί την προσεχή Κυριακή, είναι βαθειά λαϊκή και καραμανλική.
Η πεμπτουσία του καραμανλισμού, όπως αυτός εκφράστηκε και υλοποιήθηκε, τόσο διά στόματος όσο και εν τοις πράγμασι από τον ιδρυτή της, είναι: μία κοινωνία ευημερεί, όταν ο εργοδότης ψάχνει εργάτες για δουλειά ενώ αντιθέτως μαραζώνει όταν ο εργάτης ψάχνει δουλειά και δεν βρίσκει ή πλούσιος είναι όποιος βγάζει 100 και ξοδεύει 90 ενώ φτωχός και χρεωμένος όποιος βγάζει 100 και ξοδεύει 110, με αποτέλεσμα επί των ημερών του το "ψυγείο του εργάτη" να μην έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα περί νεοφιλελευθερισμού, ανανέωσης πολιτικής και τα συναφή αποτελούν φληναφλήματα και προφάσεις εν αμαρτίαις.
Η τριετής και βάναυσα διακοπείσα υπό τον Κωνσταντίνου Μητσοτάκη διακυβέρνηση της χώρας, χαρακτηριστικό της είχε, το νοικοκύρεμα και συμμάζεμα των οικονομικών ενός σπάταλου, αδηφάγου και διεφθαρμένου κράτους.
Ευτυχώς που υπάρχει σήμερα υποψήφιος πρόεδρος που υπηρέτησε και τις δύο καταστάσεις (αν δεν υπήρχε έπρεπε να τον εφεύρουμε) και αυτός είναι ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης.
Του προσάπτουν ότι τον στηρίζει ο Καραμανλής ο νεότερος. Και από πότε αυτό αποτελεί μειονέκτημα; Και τον Κυριάκο; δεν τον κράτησε στους συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας ο Καραμανλής όταν μαζί με πολλούς άλλους ζητήσαμε την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια λόγω του σκανδάλου Siemens; Τότε ήταν καλός ο Καραμανλής; Ακόμη, δεν είναι μητσοτακικός ο Μεϊμαράκης κι είναι αυτός που και το όνομα του πατέρα του το θεωρεί βαρίδιο στην προσωπική του ανέλιξη; (έπρεπε να τον έλεγαν Παπαδόπουλο και τότε θα βλέπαμε...)
Στην Ελλάδα εύκολο είναι να είσαι ότι δηλώσεις και ακόμη ευκολότερο άλλοι να "σε δηλώσουν" και να σε κατατάξουν.
Στο εύλογο ερώτημα μερικών γιατί εκφράζω δημοσία την γνώμη μου η απάντηση είναι, για να μην πουν αυτοί οι ίδιοι μεθαύριο ότι δεν γνώριζαν τις απόψεις μου. Στην δε απορία τους πώς εγώ, που με διέγραψαν οι Καραμανλήδες ταυτίζομαι σήμερα μαζί τους απαντώ ότι κανέναν δεν θεωρώ καραμανλικότερο από μένα .
Όσο δε για το ποιος είναι ή δεν είναι Μητσοτακικός, και για όσους δεν θέλουν να θυμούνται, εγώ είμαι αυτός που μόνος και με κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός υπερασπίστηκα με πάθος τον Μητσοτακη όταν άλλοι τον ήθελαν φυλακή.
Στο τέλος-τέλος ψηφίστε όποιον επιλέξετε, δικαίωμα σας. Το μόνο δικαίωμα που δεν έχετε είναι το να ξεχνάτε ότι η μεγάλη μας δημοκρατική παράταξη είναι βαθειά λαϊκή και προπάντων καραμανλική. Μην αφήσετε τα γνωστά συγκροτήματα να αποκαθηλώσουν "τα είδωλα μας" από τα βάθρα τους.
Το αν είναι "εθνάρχης" ή όχι ο Καραμανλής θα το κρίνει η ιστορία. Το ότι όμως υπήρξε ο δημιουργός της σύγχρονης Ελλάδος οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε όλοι, φίλοι και εχθροί.



Ν. Κ. Κάκκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.