Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΛΕΟΝ Ο OLYMPUS MARATHON.....








Ο«OlympusMarathon», o πιο σημαντικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, ξεκίνησε ανεπίσημα την Τετάρτη 3 Ιουνίου στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, που δόθηκε στο RunnerStore, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αριστείδης Νίκας, Πρόεδρος του Olympus Marathon, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, ο πρωταθλητής μαραθωνίου και αθλητής της Salomon Hellas, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο brand ambassador και αθλητής της Salomon Hellas Νίκος Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος και οι εκπρόσωποι των χορηγών: Δημήτρης Ανδριόπουλος του RunnerStore και Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND Ελλάς.Τη συζήτηση συντόνισε ο φωτοδημοσιογράφος και αθλητής Γιάννης Κόντος.

Η αντιπεριφεριάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε τη σημασία του OlympusMarathon για την περιοχή, ενώ σημείωσε ότι αποτελεί«Δέσμευση του περιφεριάρχη μας, Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και όλων των συνεργατών μας, ότι θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το μεγάλο γεγονός, το οποίο θα τελεί και θα θέλουμε να τελεί υπό την αιγίδα μας».

Στη συνέχεια, ο Αριστείδης Νίκας μίλησε στους παρευρισκόμενους για την φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του OlympusMarathon και την ώθηση που έδωσε ο αγώνας αυτός στην ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, «Ο OlympusMarathonσήμερα αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικούς στην Ευρώπη».

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, 2 φορές νικητής του Olympus Marathon, χαρακτήρισε τον αγώνα δρόμου στο «βουνό των θεών» ως ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τις αισθήσεις, και τον περιέγραψε γλαφυρά λέγοντας, «Ξεκινάει στο επίπεδο της θάλασσας και έχουμε να ανέβουμε αθροιστικά 3.200 μέτρα. Άν βάλουμε στο μυαλό μας ότι μια πολυκατοικία εξαόροφη είναι γύρω στα 20 μέτρα, μπορούμε πολύ εύκολα κάνοντας την πράξη, να καταλάβει κάποιος πόσο δύσκολο είναι να ανέβεις».

Ο Νίκος Κωστόπουλος, με πολυετή πείρα σε αγώνες βουνού, δεν παρέλειψε να τονίσει την ιδιαίτερη αξία, που έχει για έναν δρομέα η συμμετοχή του στον συγκεκριμένο αγώναλέγοντας,«Όταν ρωτάνε πολλοί φίλοι για τον Όλυμπο, λέω ότι είναι μια βόλτα, που πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος σαν δώρο στον εαυτό του και να ανέβει στην κορυφή του μια φορά στη ζωή του τουλάχιστον».

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Δημήτρης Ανδριόπουλος, δρομέας και ένθερμος υποστηρικτής του OlympusMarathon, κατέθεσε την προσωπική του ιστορία και τόνισε ότι«Είναι ευχή το δρομικό κίνημα να μεγαλώσει σε αυτά τα χρόνια, που οι δυσκολίες για όλους μας, στον μικρόκοσμό μας ή στον μεγαλύτερο μας κοινωνικό περίγυρο αυξάνονται. Είναι από τους πιο φθηνούς, διασκεδαστικούς, απολαυστικούς και θεραπευτικούς τρόπους, να μπορούμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται».

HWind Ελλάς, αρωγός του OlympusMarathon, μέσω του Διευθυντή εταιρικών σχέσεων Γιώργου Τσαπρούνη δεσμεύτηκε ότι,«Αυτό που εμείς θα δώσουμε πέρα από τη χορηγία μας, είναι ο δυνατός άνεμος επικοινωνίας. Θα βάλουμε όλα τα επικοινωνιακά μέσα μας σε ενέργεια, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να πάρει αυτή τη δύναμη από τον Όλυμπο».

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο πρωταθλητής μαραθωνίου Δημήτρης Θεοδωρακάκος παρουσίασε το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα, προσφορά της SalomonHellas ενώ λίγο αργότεραη οργανωτική επιτροπή αποφάσισε αντί να κληρώσει 30 επιπλέον θέσεις συμμετοχής στον αγώνα, να κάνει δεκτές όλες τις επιπλέον αιτήσεις που υποβλήθηκαν (συνολικά 61).

Ο αγώνας διοργανώνεται φέτος για 12η συνεχή χρονιά, η εκκίνηση δίνεται την Κυριακή 28 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρου του Διον και τερματισμός γίνεται στο Λιτόχωρο.


Λίγα λόγια για τον Άγωνα

Ο 12ος OlympusMarathon, είναι ένας διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετική υψομετρική που πραγματοποιείται στον Όλυμπο την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου.

Φέτος έγιναν δεκτές 761 αιτήσεις συμμετοχής από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ ο αριθμός των Ελλήνων Αθλητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Στην εκκίνηση του ΟlympusMarathon 2015 θα σταθούν 89 ξένοι αθλητές από 18 χώρες του κόσμου.H χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές, για μια ακόμα φορά, είναι η Ρουμανία με 35 αθλητές.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχωρίζουν ο νικητής του ΟΜ 2013 και 2014, Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Salomon Hellas),ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής, Ισπανός HERNANDEZ GISPERT Jessed, ο 2οςνικητής του ΟΜ 2014 Γιάτσεκ Μπόγκοτς (Kassimis TrainingInov8), ο 3οςνικητής  του ΟΜ 2014, ο Ρουμάνος BOSTAN Adrian Alexandru (EcoMarathon), καθώς και ο Νίκος Καλοφύρης (TheNorth Face),ο οποίος έχει τρέξει και στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις. Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και ο νικητής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014 Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas).

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν τα ονόματα των τριών πρώτων νικητριών του ΟΜ 2014. Συγκεκριμένα, της 1ης νικήτριας, KozarevaHristina(Salomon Bulgaria), της 2ης νικήτριας Μαρίας Μαλάϊ (SalomonHellas), και της 3ης νικήτριαςΚαλογήρου Μάρας (FifthElement). Αξιόλογη συμμετοχή τηςΙρένας Μαλιμπόρσκα – Κυριάκου, η οποία θα σταθεί για 12η φορά στην εκκίνηση του αγώνα! Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014,  ΓλυκερίαΤζιατζιά.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα, η εταιρία SΑLOMON, προσφέροντας στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2015 το φετινό αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι. Παράλληλα, ηεταιρία θα κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της στον αγώνα, μιας και θα παραβρεθεί σε αυτόν σύσσωμη η ομάδα της Salomon Hellas, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Θεοδωρακάκο (νικητή του ΟΜ 2013 και 2014), Νίκο Κωστόπουλο, Αλέξανδρο ΦωτιάδηΝίκο Σιδερίδη, Γιώργο Διαλεκτό, Σλάβομιρ Μάτρα και Μαρία Μάλαι.

Επίσης, ο έτερος μεγάλος χορηγός του αγώνα, το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών  Runner Storeθα βρίσκεται στην έκθεση, όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων, ώστε οι φίλοι του Olympus Marathon να μπορέσουν  να γνωρίσουν όλη τη γκάμα των προϊόντων του καταστήματος  στο περίπτερο “Runner Store” που θα φιλοξενείται στην έκθεση προϊόντων της διοργάνωσης.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η εταιρία BUFF βρίσκεται στο πλευρό του Olympus Marathon  ως χορηγός, προσφέροντας σε όλους τους συμμετέχοντες του αγώνα το Limited Edition Original Buff που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για αυτούς.   

Η εταιρία PΟWER BAR (Αφοί Δημητριάδη) για 6η συνεχόμενη χρονιά θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων, προσφέροντας τα υψηλής ποιότητας ενεργειακά gel που θα βρίσκονται σε τρεις σταθμούς τροφοδοσίας.

Η Εταιρία «Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε.» ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ "ΔΙΟΣ" που εδρεύει στην Καρίτσα Πιερίας,στηρίζει για ακόμη μία χρονιά έμπρακτα τη διοργάνωση ως χορηγός και θαπρομηθεύσει με φυσικό μεταλλικό νερό όλους τους συμμετέχοντες.

Οι Βιολογικές ενεργειακές μπάρεςSoloEnergyBarsθα καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των συμμετεχόντων στον κεντρικό σταθμό του αγώνα, στα Πριόνια.

Φρούτα της εταιρίας Proto Α.Ε. του κ. Νίκου Πρωτοφανούση θα υπάρχουν στον τερματισμό για όλους τους αθλητές.

Η εταιρία ΛΕ.ΠΟ.ΓΚΑ. θα δροσίσει με αναψυκτικά τους αθλητές όλων των αγώνων στο χώρο του τερματισμού.

Πιστές στο καθιερωμένο ραντεβού τους με τους αθλητές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου θα είναι όλες οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια,τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, στους συμμετέχοντες του ΟΜ, όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και πριν από αυτόν: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα βρίσκεται σε καίρια σημεία της διαδρομής, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κατερίνης, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λιτοχώρου, Καρίτσας, Λεπτοκαριάς, Βροντούς και Δίου, η Ένωση εθελοντών πυροσβεστών του Δίου και ο Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης.

Για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Olympus Marathon πραγματοποιείται με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Από την οργανωτική επιτροπή του ΟΜ 2015

Αθήνα, 3/6/2015
[op27]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.