Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Νέο Άρθρο της Ιωάννας Χασιώτη στο blog neaolympos που θα συζητηθει.

"Γυμναστική για όλους"


Ζούμε σε ένα γραφικότατο μέρος,το ξακουστό και ιστορικό Λιτόχωρο. Η κωμόπολή μας με τα πολλά θετικά της, όπως οτι συνδυάζει βουνό και θάλασσα,έχει αναπτυχθεί σε ενα ικανοποιητικό βαθμό ,έχουν γίνει πολλά έργα και πολλά ακόμη...έχει και τα τρωτά του σημεία που στεναχωρουν πολλούς ανθρώπους και κυρίως άνεργους νέους. Ενα από αυτά είναι το κομμάτι του αθλητισμού,η γυμναστική,η σωματική και ψυχική ευεξία.Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι:νους υγιής εν σώματι υγιεί Διαθέτουμε?? μπορούμε να αποκτήσουμε ?? 


Πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν συνδρομές σε γυμναστήρια,θα επιθυμούσαν να γυμναστούν στο κλειστό γήπεδο που διαθέτουμε ως δήμος. Δεν θα μπορούσε ο δήμος να προσλάβει γυμναστές και άλλο προσωπικό,ώστε να γίνει πιο οργανωμένο το κομμάτι άθλησης, προπόνησης και γυμναστικής? να εκσυγχρονιστει και ο εξοπλισμός ώστε να προσελκύσει αν όχι όλους τους περισσότερους δημότες?θυμάμαι παλιά υπήρχε τμήμα γυναικών που έκαναν γυμναστική,τα παιδάκια καράτε και τζούντο,οι άνδρες βάρη.

Καλό θα ήταν να αναβαθμιστεί το δημοτικό γυμναστήριο ,έτσι ώστε γυναίκες και άνδρες να μπορούν να πηγαίνουν και να γυμνάζονται σωστά και ευχάριστα.Επειδή γνωρίζω οτι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται κάποιο χρηματικό ποσό,ας δίνει ο κάθε ενδιαφερόμενος 5 ευρώ το μήνα,για τα έξοδα που θα παρουσιαστούν.Για να υπάρξει όμως προσέλευση και ενδιαφέρον απαιτείται εκσυγχρονισμος και οργανωμένη δουλειά.Είναι κρίμα να σαπίζουν οι παλιές εγκαταστάσεις και να νιώθεις οτι γυμνάζονται τα "φαντάσματα".

Τι ωραίο θα ήταν να σφιζει από ζωή και υγεία το γήπεδό μας!!! Όλοι έχουμε προβλήματα, ας κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. ΑΣ γυμναστουμε! και πως?? σωστά και οικονομικά!! η δομή υπάρχει,γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε κατάλληλα?? ΑΣ γίνει μια επένδυση για κάτι καλό και για τον περισσότερο κόσμο που είναι άνεργο ή που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα,παρακαλώ...μην διωχνουμε τους δημότες μας να βρούνε αλλού διέξοδο...όλοι θα κερδίσουν κάτι καλό από αυτό. Επιπλέον η κατάθλιψη,τα ναρκωτικά,η παχυσαρκία θερίζουν.

Γι'αυτό λοιπόν ΑΣ γίνει σλόγκαν: ραντεβού όλοι στο γήπεδο,για σωματική και ψυχική υγεία!!!προτιμότερο να επιδίδονται σε δραστηριότητες όλοι, πάρα να αποχαυνωνονται μπροστά στην τηλεόραση, μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνουν και λόγω χρημάτων αλλά εξαιτίας ότι δεν υπάρχει στον τόπο μας οργανωμένο γυμναστήριο. Υπάρχει αλλά υπολειτουργεί. Υπολειτουργούν που υπολειτουργούν όλα στη χώρα μας, ΑΣ κάνουμε τουλάχιστον τον δήμο μας να λειτουργεί σωστά,ώστε όλοι μας να ζούμε σε αυτόν χαρούμενα και με λιγότερα προβλήματα. Να είναι ικανοποιημενοι όλοι ,και εκείνοι που μπορούν οικονομικά, αλλά κυρίως και εκείνοι που δεν μπορούν.Επιπρόσθετα δεν θέλουν όλοι να πάνε χορευτικό,χορωδία,ζωγραφική. Θέλουν γυμναστήριο να πάνε... ΑΣ μπει στη λίστα και αυτό, καλό κάνει κακό δεν κάνει. 

Όπως οι περισσότεροι γράφονται στα προαναφερόμενα με ελάχιστο κόστος, ΑΣ γίνει και το γυμναστήριο έτσι ,όπως οι άλλες δραστηριότητες για να γραφούν όλοι!!! ΟΛΟΙ. Παρακαλώ την επιτροπή αθλητισμού να το λάβει σοβαρά υπόψιν της. Είναι ζήτημα της καθημερινότητας του καθενός και όλοι αξίζουμε το καλύτερο.Ευτυχισμένοι πολίτες,ευτυχισμένη πόλη...

ΧΑΣΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ, φιλόλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.