Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Εθνική ανάγκη η δημοκρατική παράταξη.


Από το 2010 και μετά, στην Ελλάδα, η μόνη πολιτική δύναμη αντίστασης στις μυθολογίες και στους παραλογισμούς της κρίσης ήταν το ΠΑΣΟΚ.
 Επέλεξε συνειδητά να μην παίξει το χαρτί του λαϊκισμού και των «μαγικών φίλτρων» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Δώσαμε μάχη πολιτικής επιβίωσης, πληρώνοντας το τίμημα να λέμε την αλήθεια. Η εξαγγελία από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, του ιδρυτικού συνεδρίου τον Οκτώβρη, αποτελεί τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία. Λίγο πριν από τις εκλογές κατέθεσε την ολοκληρωμένη αναπτυξιακή μας πρόταση για το νέο μεταμνημονιακό παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Τα μάγια σπάνε δύσκολα, ειδικά αν είναι κανείς μέσα σε αυτά για πολύ καιρό. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Διαφαίνεται, ωστόσο, μια μεγάλη ελπίδα.

Ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας αρνείται να παίξει το ρόλο της «Ωραίας Κοιμωμένης» κι αναζητά την πολιτική έκφραση της ευθύνης, της προσπάθειας, της κοινής λογικής… 
Η Κεντροαριστερά υπάρχει κοινωνικά ως πλειοψηφικό ρεύμα του 20 -25% και είναι η ώρα να ανασυγκροτηθεί και πολιτικά. Το καθήκον αυτής της ανασυγκρότησης είναι άμεσο κι επιτακτικό για όλους, Ελιά - ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους Πράσινους, «58», κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου. Θα φέρουμε πελώριες ευθύνες εάν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και πράττουμε αμυντικά και φοβικά, την ώρα που πρέπει να ξεδιπλώσουμε την επίθεσή μας για να αναδείξουμε ξανά την Κεντροαριστερά ως υπερέχουσα πρωτεύουσα δύναμη του πολιτικού συστήματος.

Στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η ενωμένη κι ανανεωμένη Κεντροαριστερά, με κοινή και ενιαία πολιτική έκφραση, πρέπει να ζητήσει αξιόπιστα την εμπιστοσύνη του λαού ως η μόνη δημοκρατική και πατριωτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί θεσμική εταιρική ισοτιμία για το ευρωπαϊκό μας μέλλον... 

Το καθήκον μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, με σπονδυλική στήλη τη δημοκρατική παράταξή της, που εκπροσωπεί αυθεντικά τα συμφέροντα του λαού της. Το μήνυμα αυτό μπορεί να το μεταδώσει μόνο η ενότητα, η ανασυγκρότηση και η νέα ιδεολογική, προγραμματική και αξιακή αυτοπεποίθηση και πολιτική της ελληνικής Κεντροαριστεράς του 21ου αιώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.