Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ




ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

κ. Υπουργέ,
Άκρως απαραίτητη κρίνεται η πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα για να καλύψει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Δίου Ολύμπου Ν.Πιερίας τις αυξημένες εποχικές ανάγκες της που δημιουργούνται από τη μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση που παρουσιάζεται στην περιοχή ευθύνης του δήμου, ιδίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Η τουριστική κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της προσέλευσης χιλιάδων επισκεπτών που διαμένουν σε ιδιόκτητες κατοικίες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια-ξενοδοχεία.
Εύλογο αποτέλεσμα είναι η κατακόρυφη αύξηση των αναγκών καθαριότητας. Το ανωτέρω προσωπικό θα ασχοληθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και τον καθαρισμό και ευπρεπισμό οδών-πλατειών και κοινοχρήστων χώρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
Ο δήμος Δίου Ολύμπου έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα για την πρόσληψη 53 ατόμων για την κατηγορία προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα με σχέση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου έως οκτώ μήνες και ειδικότερα 34 εποχιακών εργατών καθαριότητας, 16 οδηγών απορριμματοφόρων και 3 ηλεκτρολόγων.

Μετά από τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Προτίθεται να εγκρίνει την πρόσληψη των 53 ατόμων στην κατηγορία προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα για το δήμο Δίου – Ολύμπου προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που προκύπτουν στη διάρκεια της θερινής περιόδου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.