Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Συγχαρητήρια του δημάρχου Γ.Παπαθανασίου για επιτυχίες μαθητών σχολείων του Δ.Δίου-Ολύμπου






Μέσα από την καρδιά μου συγχαίρω μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς του δήμου μας που αναδεικνύουν την περιοχή μας με το να διαπρέπουν είτε ατομικά, είτε ομαδικά.
Συγχαίρω πρωτίστως τον μαθητή της Δ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, Αστέριο Ρέυνικ, ο οποίος κέρδισε, σε πανελλαδικό επίπεδο, το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Doodle 4 Google», με τίτλο έργου: «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα».
Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, και είχε ως σκοπό να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Το doodle που καλούνταν να σχεδιάσουν θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα.
Το σημερινό doodle της Google φέρει την υπογραφή του Αστέριου Ρέυνικ, νικητή του φετινού διαγωνισμού «Doodle 4 Google».
Συγχαίρω όμως και τη θεατρική ομάδα του γυμνασίου Λιτοχώρου που κέρδισε το 1ο θεατρικό βραβείο, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό που έγινε στη Βέροια μεταξύ 12 σχολείων των περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας. Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας είναι η καθηγήτρια φιλόλογος Παρασκευή Μαγαλιά.
Επιτυχίες όμως είχε και ένας ακόμη μαθητής του δήμου μας. Πρόκειται για τον μαθητή της γ’ γυμνασίου Λιτοχώρου, Κωνσταντίνο Κατσαλή, ο οποίος ήρθε πρώτος σε πανελλαδικό διπλό αγοριών στο τένις, στην κατηγορία Α16, σε αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μαθητής και αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Λιτοχώρου, τους δύο τελευταίους μήνες, συμμετείχε σε τρεις πανελλαδικές συναντήσεις στα Γιάννενα (κατέλαβε τη 2η θέση), στη Λάρισα (2ος σε μια κατηγορία μεγαλύτερη της ηλικίας του: Α18) και στη Θεσσαλονίκη, καταλαμβάνοντας την 1η θέση.
Ως δήμαρχος Δίου-Ολύμπου είμαι πολύ υπερήφανος που μαθητές του δήμου μας έχουν τόσο μεγάλες επιτυχίες. Επίσης, αισθάνομαι ότι μέσα στο γκρίζο και το μαύρο της επικαιρότητας που ζει η χώρα μας και ο δήμος μας, σε εποχές θλίψης, γκρίνιας και μιζέριας λόγω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όλα αυτά τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα μιας καινούργιας Ελλάδας, για την οποία όλοι μας πρέπει να νιώθουμε ολοένα και πιο αισιόδοξοι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Γιώργος Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.