Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις στις πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής σε Παλιά Λεπτοκαρυά και Νέο Παντελεήμονα













Με την παρουσία Εφημερίων και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, αιρετών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πολλών κατοίκων αλλά και επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν σε Παλιά Λεπτοκαρυά και Κάστρο Ν.Παντελεήμονα Ακολουθίες καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας ως Ζωοδόχου Πηγής. 

Στην Παλιά Λεπτοκαρυά, μετά τη Θεία Λειτουργία, οργανώθηκαν από την πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς πολιτιστικές εκδηλώσεις σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλάμβαναν τραγούδια από τη βυζαντινή χορωδία του Αγίου Νικολάου καθώς και χορούς με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, προσφορά κρασιών, αναψυκτικών, αβγών και άλλων εδεσμάτων. 

Στον Νέο Παντελεήμονα, μετά τη Θεία Λειτουργία, κάτοικοι και επισκέπτες ανηφόρισαν στο Κάστρο (Πλαταμώνα) που βρίσκεται απέναντι από το χωριό του Ν.Παντελεήμονα. Και εκεί οι εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, περιλάμβαναν χορούς με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, προσφορά κρασιών, αναψυκτικών, αβγών, πιτών και άλλων εδεσμάτων. 

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Νούλα, Σοφία Ζουρζούρα, Μαρία Τσιμήτρη και Πέτρος Κιάφας, οι πρόεδροι Παντελεήμονα και Πλαταμώνα Παντελής Αντωνόπουλος και Δανιήλ Σπανόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ.Δημόπουλος, Β.Βροχαρίδης, Θ.Τζίκας, Δ.Χατζής, Γ.Ζτάνης κ.ά., η σύζυγος του δημάρχου Κωνσταντινιά Μακρή – Παπαθανασίου, η διευθύντρια του δήμου Ελένη Σοφιανίδου, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.