Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2013 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά



ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2013
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
«Πάσχα το πύλας ημίν του Παραδείσου ανοίξαν»

του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά
Τι είναι το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ; Είναι το πιο σύντομο σύνθημα, είναι ο πιο συγκλονιστικός θούριος, είναι ο πιο γλυκύς χαιρετισμός. Από τις πρωινές ώρες της «μιας των Σαββάτων», αιώνες τώρα, σ’ ολόκληρη τη γη, ακούγεται το μήνυμα της σωτηρίας, ο θριαμβευτικός χαιρετισμός που τον ψάλλουν τα χείλη και οι καρδιές των αφοσιωμένων Χριστιανών.
«Όντως ιερά και πανέορτος αύτη η σωτήριος της Αναστάσεως ημέρα». Με την Ανάσταση του Κυρίου το σκοτάδι διαλύθηκε, οι αλυσίδες του θανάτου συνετρίβησαν, η ζωή αναπήδησε από τον τάφο, το πένθος διαδέχθηκε η χαρά. Μαζί με τον Χριστό αναστήθηκε η ελπίδα της λυτρώσεως. Με τη θυσία του επάνω στον Σταυρό πρόσφερε τα «λύτρα» για να σωθεί ο άνθρωπος, όμως με την Ανάστασή του απέδειξε ότι είναι ο μόνος λυτρωτής, ο οποίος ανιστά τις νεκρωμένες ψυχές των ανθρώπων και τις οδηγεί στη ζωή του φωτός και της χαράς. «Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός. Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος».
Η φωτόλουστη αυγή της Αναστάσεως πιστοποιεί την αποκατάσταση της ηθικής τάξης στον κόσμο, την επιβολή της ακατάλυτης δύναμης της δικαιοσύνης. Η αλήθεια δεν μένει για πάντα σταυρωμένη, τώρα ο δίκαιος άνθρωπος δικαιώνεται, η οδύνη του σταυρού μετατρέπεται σε θριαμβευτική και ολόφωτη νίκη.
Ο Χριστός πάτησε τον θάνατο και μας καλεί να βαδίσουμε επί τα ίχνη του. Η Ανάστασή του δεν είναι μόνον νίκη δική του, είναι προμήνυμα και της δικής μας αναστάσεως. Ο άνθρωπος που πιστεύει δεν φοβάται πλέον τον θάνατο, δεν θρηνεί «ως μη έχων ελπίδα». Ο Αναστάς Κύριος κατέλυσε το κράτος του Άδου και ετοίμασε για εμάς ανάπαυση και μακαριότητα.
Πάσχα 2013. Σύνθημα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, παρασύνθημα ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Είμαστε άραγε «υιοί της Αναστάσεως, υιοί φωτός και υιοί ημέρας»; Ο Χριστός περιμένει να παρουσιάσουμε και καρπούς άξιους της μεγάλης δωρεάς. Να αναστηθούμε από τα έργα της αμαρτίας. Δεν φθάνει μόνο η ευφροσύνη της λαμπρής ημέρας, απαιτούνται και έργα ευγνωμοσύνης.
Ατενίζοντας τη σημαία και το ιερό λάβαρο της Αναστάσεως, που μας καλεί στην «Άνω Ιερουσαλήμ», ας σαλπίσουμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, για να έρθει ο αντίλαλός του από τον ουρανό, από τα επίγεια, από τα καταχθόνια, κυρίως όμως από τις καρδιές μας.

1 σχόλιο :

  1. Αντώνιος Περπέρης5 Μαΐου 2013 στις 11:34 μ.μ.

    Είναι φανερό από τα έργα μας και τα λόγια μας ότι το κατεστημένο της παγκόσμιας ψευτοχριστιανικής θρησκείας δεν μας οδηγεί στο Χριστό για να γίνουμε υιοί της Αναστάσεως, υιοί φωτός και ημέρας, όσες Αναστάσεις ή γεννήσεις ή σταυρικές θυσίες, ή βαπτίσεις του Χριστού γιορτάσουμε στο διάβα της ζωής μας. Αρνηθήκαμε ακόμη και αυτό το Σύμβολο της Πίστεως όπου λέμε μόνο ότι πιστεύουμε σε ένα Κύριο Ιησού Χριστό.....αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.Πόσοι στην καθημερινότητά τους έχουν ακλόνητη πίστη ότι ο Κύριος κάθεται στα δεξιά του Πατέρα του και με το παντοδύναμο και Πανάγιο Πνεύμα του καταγράφει κάθε πράξη μας, κάθε λόγο μας, ακόμη και κάθε σκέψη μας;Νομίζω ότι ελάχιστοι είναι αυτοί και πάντως διακρίνονται από ένα σημαντικό κοινό γνώρισμα:Ζούνε μια ζωή χωρίς τύπους και δεν ζούνε με τους τύπους που επέβαλαν οι θρησκείες ερήμην του Αιώνιου Λόγου και της Ζωής που είναι ο Ιησούς Χριστός.Την ζωή χωρίς τύπους τη διέταξε ο Κύριος στους μαθητές του όταν έλεγε ότι, οι άνθρωποι της Θρησκείας της εποχής του , κατήργησαν τις εντολές του Θεού με την παράδοσή τους.Αυτά τα λίγα αρκούνε για να κατανοήσουμε το μέγεθος της αποστασίας μας από το θέλημα του Θεού όπως αυτό καταγράφηκε από τους δικούς Του, που είχαν την ίδια μοίρα με τον Κύριο:Διώχθηκαν από τους εκπροσώπους της Θρησκείας της εποχής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.