Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ TOSOH


Ο Σύλλογος  Γυναικών Κατερίνης, στη Γενική του Συνέλευση στις 11 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή  την απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου να «αποκαταστήσει» 15 στρέμματα στην περιοχή Γούρνες στο Λατομείο με τον ενταφιασμό βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρίας ΤΟSOH, αλλά και τις μαζικές αντιδράσεις τοπικών φορέων και συλλόγων κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στο παρακάτω ψήφισμα:
Οι εργαζόμενες γυναίκες μαζί με τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες και τις νέες  που συμμετέχουμε στο «Σύλλογο Γυναικών Κατερίνης», δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεσή στον  ενταφιασμό 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρίας ΤΟSOH EΛΛΑΣ Α.Β.Ε (βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου που  αποτελεί βασικό συστατικό μπαταριών), στο χώρο του λατομείου, στους πρόποδες του Ολύμπου.
Το προς απόθεση υλικό, ηλεκτρολυτικό διοξείδιο του μαγγανίου,  συνιστά «απόβλητο» και εμπίπτει στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί αποβλήτων, όπως κι αν το βαφτίζει κανείς: «Προϊόν», «παραπροϊόν», «εδαφοβελτιωτικό» ή οτιδήποτε άλλο.
Οι «διαβεβαιώσεις» των υπευθύνων ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι δε μας εφησυχάζουν. Προέρχονται από τους ίδιους που έχουν διαλύσει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, έχουν κατακρεουργήσει μισθούς και συντάξεις, έχουν θάψει κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα κατακτημένο με αίμα. Προέρχονται  από εκείνους που μας λένε να γιατρευόμαστε με «γενόσημα» και να τρώμε «ληγμένα».
Δεν τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη!!!
Εμείς, οι γυναίκες του «Συλλόγου Γυναικών Κατερίνης», συντασσόμαστε δίπλα σε τοπικούς φορείς, συλλόγους και στη Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου, οργανώνουμε την πάλη για :
Να ακυρωθεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. 
Να αναιρεθεί αντίστοιχα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου Ολύμπου. 

ΈΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ τη δημόσια υγεία , τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ κάθε πιθανή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής.
ΛΕΜΕ ναι στον οργανωμένο αγώνα, που είναι ο μόνος που τους τρομάζει!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ   ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.