Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σώζονται οι αναπηρικές συντάξεις




Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως εξαιρούνται τα άτομα με βαριά αναπηρία από την μείωση της σύνταξης ανακοίνωσε τώρα ο Γ.Στουρνάρας στην επιτροπή της Βουλής.  Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ είχε ασκήσει πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση απειλώντας και με καταψήφιση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλή έθεσε το θέμα των συντάξεων αναπηρίας και δήλωσε πως «η Κυβέρνηση πρέπει να δείξει απόλυτη ευαισθησία απέναντι σε όλους αυτούς που στις δύσκολες στιγμές έχουν περισσότερο ανάγκη από την συμπαράσταση της Πολιτείας».


Ο πρώην υπουργός ρώτησε «ποιο το όφελος για μια κοινωνία όταν σε δύσκολες συνθήκες δεν μπορεί να προστατέψει άτομα με ολική αναπηρία» και συμπλήρωσε πως «η εικόνα της Κυβέρνησης υποσκάπτεται όταν δυσκολεύεται να εξασφαλίσει 30 εκατ. Ευρώ από άλλη πηγή και τα αναζητά από περικοπές σε άτομα με ολική αναπηρία»

Ο Φ.Σαχινίδης ζήτησε να αποσαφηνίσει ο Υπουργός Οικονομικών τι σκοπεύει να κάνει με το θέμα των αναπηρικών συντάξεων πριν φτάσουμε στην Ολομέλεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται ακόμα και να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ αν δεν αρθεί η περικοπή των αναπηρικών συντάξεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.