Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Έργα καθαρισμού και ανάπλασης δίπλα στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα


ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.)





* ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΠΑΖΑ & ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ.

* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΕΑΔΟ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ


Με μηχανήματα και εργατικό προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Δ.Δίου-Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.) συνεχίζονται στη δημοτική κοινότητα Πλαταμώνα, τα έργα ανάπλασης που ξεκίνησαν πριν από τέσσερις ημέρες δίπλα στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή. Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μεγάλο τμήμα της γραμμής έως τα όρια των Πόρων.
Πρόκειται για μια μεγάλη λωρίδα κοινόχρηστου χώρου που είναι ακριβώς δίπλα στην παλιά γραμμή του  ΟΣΕ και που είναι γεμάτη με μπάζα, χώματα, κλαδιά αλλά και σκουπίδια, τα οποία και απομακρύνονται. Μάλιστα, τα υλικά αυτά που μέχρι πρότινος συσσωρεύονταν εκεί, όταν σημειώνονταν βροχοπτώσεις, προκαλούσαν και πλημμυρικά προβλήματα σε δρόμους και οικίες.
Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού για καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου, για αντιπλημμυρική προστασία, για δημιουργία εκατοντάδων θέσεων στάθμευσης, για φυτεύσεις κλπ, με σκοπό να αποδοθεί το τμήμα αυτό προς χρήση σε κατοίκους και επισκέπτες αλλά και γενικότερα να αποτελέσει αυτό το κομμάτι ένα κόσμημα της περιοχής.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σε δηλώσεις του για τις εργασίες που ξεκίνησαν, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ευτυχώς που στον δήμο μας υπάρχει η ΔΕΑΔΟ, δηλαδή η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης Δίου-Ολύμπου, η οποία παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που κι αυτή αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχει πάψει μέχρι σήμερα να διαθέτει συνεχώς και καθημερινά τα μηχανήματά της και το δυναμικό της για διάφορα έργα στον δήμο μας.

Οι εργασίες που κάνει η ΔΕΑΔΟ κατά μήκος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής του Πλαταμώνα, είναι αναγκαίες από κάθε πλευρά. Καταρχήν, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής. Έπειτα, τα έργα αυτά έχουν και τουριστικό χαρακτήρα, επειδή όχι μόνο καθαρίζεται ένα μεγάλο τμήμα που είχε μετατραπεί σε μπαζότοπο και σκουπιδότοπο, αλλά θα δοθεί και η δυνατότητα για δημιουργία θέσεων στάθμευσης σε μια δημοτική κοινότητα που ασφυκτιά από έλλειψη πάρκινγκ.
Φυσικά, ως δημοτική αρχή έχουμε κάνει πολλές και διάφορες ενέργειες για να περιέλθει σε χρήση του δήμου η παλιά σιδηροδρομική γραμμή και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων να γίνει μια συνολική ανάπλαση προς όφελος κατοίκων και τουριστών.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.), τόσο με την προηγούμενη μορφή της (ΔΕΑΛ) στον τέως δήμο Λιτοχώρου, όσο και με τη σημερινή μορφή στον δήμο Δίου-Ολύμπου, είναι καθημερινά παρούσα.
Είναι ενεργή και πολύ δραστήρια αφού δίνει ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα και κάνει θετικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον αλλά και αναγκαίες εργασίες εντός και εκτός των κοινοτήτων του δήμου μας, από τη Νέα Έφεσο μέχρι και τους Πόρους και από τους οικισμούς του Ολύμπου μέχρι τη θάλασσα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.