Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κ.Κουκοδήμος στην βουλή: Υπό έρευνα οι καταγγελίες για ψευδή πιστοποιητικά δυσλεξίας


Απάντηση της υφυπουργού Υγείας σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος


Το κέντρο Προστασίας Παιδιού «Μιχαλήνειο» στον Πειραιά δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας αλλά του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο όποιο και διαβιβάζουμε την αναφερόμενη ερώτηση.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το νόμο υπ’αριθμ. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τα Α’/02-10-2008) η πιστοποίηση-επίσημη αναγνώριση των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων (ΙΠΔ) αποτελεί καταρχήν αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Παρ.1 και 3, άρθρο 4).

Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου μας, αποστέλλει περιοδικά στο τμήμα Γ’ της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, πίνακα με Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προκειμένου να προβεί στη σχετική πιστοποίηση.

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση των μαθησιακών δυσκολιών αποτελεί μέρος μόνο των δραστηριοτήτων των Ιατροπαιδαγωγικών Υπηρεσιών οι οποίες επιτελούν εκτός από το διαγνωστικό και σημαντικό θεραπευτικό έργο, παρέχοντας ολοκληρωμένες, συντονισμένες και συνεχείς υπηρεσίες σε παιδιά κι εφήβους που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή και σοβαρές ψυχικές διαταραχές καθώς και στις οικογένειες τους στο επίπεδο του τομέα ευθύνης τους.

Το Υπουργείο Υγείας θα διερευνήσει το όλο θέμα μέσω των αρμοδίων οργάνων του.

Η Υφυπουργός
Φ.Ν. Σκοπούλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.