Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΡΙΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: Οι λαϊκοί αγώνες φέρνουν αποτελέσματα



Ο οργανωμένος και ανυποχώρητος αγώνας λαϊκών δυνάμεων, εδώ και 5 περίπου μήνες, τις οποίες κινητοποίησε η «Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων», με λαϊκές συνελεύσεις, συγκέντρωση υπογραφών, ενημερωτικές εξορμήσεις, είχε θετική έκβαση. Αποκορύφωμα του αγώνα αυτού ήταν η μαζική παρουσία του λαού της Πιερίας -μετά από κάλεσμά της Συντονιστικής Επιτροπής- στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου–Ολύμπου, η οποία επέβαλε την ανάκληση προηγούμενης απόφασης του Δήμου αναφορικά με την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για 15 στρέμματα στην περιοχή «Γούρνες» στο λατομείο Λιτοχώρου και αφορούσε το θάψιμο εκεί 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων της πολυεθνικής  ΤΟSOΗ.

Και το αποτέλεσμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι:

Όταν ο λαός πειστεί για το δίκιο του και αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμή του, με την πάλη του μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις, νόμους και πρακτικές που του «κλέβουν» τη ζωή.

Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Σταθερά και αταλάντευτα δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας, βάζουμε εμπόδια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, μας αφαιρούν δικαιώματα-κατακτήσεις και καταστρέφουν την ίδια μας τη ζωή.

Συσπειρώνουμε λαϊκές δυνάμεις κόντρα στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Στην κατεύθυνση αυτή δίνουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση  όλες μας τις δυνάμεις.

Ελπίδα για το λαό είναι άφοβα να μετατρέψει σε δύναμη το δίκιο του.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

                                                                                                                Η δημοτική σύμβουλος

                                                                                                              Κατερίνα Κουρίτα
                                   

Οι λαϊκοί αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.