Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Αν δεν ψηφίσετε τα μέτρα, χωρίζουν οι δρόμοι μας



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακολούθησε σήμερα τη γραμμή «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν του κάνουν τους καλούς φίλους. 

Στην εισήγησή του στην έκτακτη σύσκεψη της ΚΟ μίλησε για την εικόνα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. «Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε να τροφοδοτεί ασάφεια και αβεβαιότητα και να στέλνει εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία και τους ξένους συνομιλητές μας» είπε


Δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να κρατάει υπό ομηρία την παράταξη» και τόνισε πως «οι εύλογες διαφωνίες μας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης που στηρίζουμε χωρίς να μετέχουμε με πολιτικά στελέχη, δεν μπορεί να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της σταθερότητας της κυβέρνησης»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε «την ΚΟ να αποσαφηνίσει τη θέση της σε σχέση με την υπόσταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πορεία της χώρας»

Οι τοποθετήσεις των μελών της ΚΟ που ακολούθησαν δεν είχαν σαφή γραμμή. Όλοι ήταν εναντίον όλων, ενώ δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που μίλησαν για παρεξήγηση ή για ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά τη γραμμή του κόμματος στη ψήφιση των άρθρων. Χαρακτηριστικός του κλίματος ήταν ο σφοδρός καυγάς μεταξύ Σκανδαλίδη και Χρυσοχοΐδη.

Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ας μην το κάνει. Να χωρίσουμε τους δρόμους μας με αγάπη αν και είναι για μένα πολύ επώδυνο.

»Απόψε θα καταλήξουμε σε καθαρή και οριστική απόφαση, με σεβασμό στους συναδέλφους, θα χειριστώ τα θέματα των διαφωνιών. Δεν θα ξανασυνεδριάσει η ΚΟ για τα μέτρα. Απόψε καταλήγουμε. Κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αλήθειας. Ήρθε τώρα.»

Ο κ. Κασσής δήλωσε πως δεν ψηφίζει τα μέτρα και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Σκανδαλίδης, Κουτσούκος, Μπόλαρης, Τζάκρη είπαν πως δεν είναι σε θέση να απαντήσουν αυτή τη στιγμή και πως θα ενημερώσουν στη συνέχεια. Ο κ. Παραστατίδης έλειπε.  

ΠΗΓΗ: www.mavrioxia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.