Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ισχυρή ηγεσία για να εξέλθει της κρίσης, είπε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά.



Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ισχυρή ηγεσία για να εξέλθει της κρίσης, είπε η Αντιπρόεδρος του ΕΚ.

Κούριο: Η Κυπριακή Προεδρία πρέπει να είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως δουλειά και να επιτύχει, ανέφερε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από την ισχυρή ηγεσία όλων των Ευρωπαϊκών θεσμών για να εξέλθει από την παρούσα κρίση πιο δυνατή.

Μιλώντας κατά την τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, εκ μέρους του Προέδρου Σούλτς, η κ. Ποδήματά συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να πάρει αποφασιστικά μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Είπε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος για να τεθεί η Ευρώπη στο δρόμο των βιώσιμων προϋπολογισμών ενώ έπεται η μάχη κατά της ανεργίας των νέων και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη χρειάζεται μια Προεδρία που είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά με όλους τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για εξεύρεση λύσεων που θα εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών μας», είπε η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Εξάλλου, ανέφερε ότι η Κύπρος περνά δύσκολους καιρούς λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για να την αντιμετωπίσει.
Παράλληλα, είπε ότι η Κύπρος αρχίζει την Προεδρία της καλά προετοιμασμένη, κάτι που διαφάνηκε από όλες τις συνομιλίες με την κυπριακή Κυβέρνηση. «Σπάνια είδαμε μια Κυβέρνηση τόσο καλά προετοιμασμένη να αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ» ανέφερε η κ. Ποδηματά, λέγοντας ότι η Προεδρία έχει πλήρη επίγνωση της ισότιμης βάσης στην οποία θέτει η Συνθήκη της Λισαβόνας το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αναφορικά με τη νομοθεσία.
Είπε ότι αναμένει η Κυπριακή Προεδρία να συνεχίσει όπως άρχισε, στο πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων και πρόσθεσε ότι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι έτοιμα να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να είναι αυτή η κρίσιμη Προεδρία επιτυχής για την Ευρώπη.
Ως πιο πιεστική πρόκληση, αναφέρθηκε στην ανάγκη να επανέλθει η Ευρώπη στο δρόμο της ανάπτυξης και χαιρέτησε το στόχο της Κυπριακής Προεδρίας για μια οικονομία που να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και που να βασίζεται στην πρόοδο.
Ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ είναι ένας επενδυτικός προϋπολογισμός και αποτελεί ένα μέτρο που δίνει κίνητρα για την ανάπτυξη.
Χαιρέτισε παράλληλά το γεγονός ότι η Κύπρος έχει δεσμευθεί να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες και τους γείτονές της, καθώς και στην έμφαση στην αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και στον αγώνα ενάντια στην ανεργία των νέων.
Η κ. Ποδήματά, μιλώντας στα ελληνικά, απευθύνθηκε τέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους παρευρισκόμενους, λέγοντας ότι είναι γνωστή η αποφασιστικότητα της Κύπρου να εργαστεί για μια απολύτως επιτυχή Προεδρία και κατέληξε, λέγοντας ότι οι Ευρωβουλευτές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, ώστε η πρώτη Κυπριακή Προεδρία να είναι μια μεγάλη επιτυχία, τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ευρώπη.

Για περισσότερα:
http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=53978&s=0
http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/109807/i-evropi-echei-anagki-apo-ischyri-igesia-gia-na-exelthei-tis-krisis-eipe-i-antiproedros-tou-ek

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.