Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δ. Σερρών: «Αστική Αναζωογόνηση» με 690 κάδους και απορριματοφόρο



Την προμήθεια 540 κάδων ανακύκλωσης, ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, και 140 μεταλλικών κάδων απορριμμάτων ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών. 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σερρών διευκρίνισε, ότι οι 500 κάδοι ανακύκλωσης και το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης συνολικού ποσού 300.000 ευρώ ο δήμος τα προμηθεύτηκε μέσω του προγράμματος «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Η πρόταση στο πρόγραμμα κατατέθηκε στις 15 Ιουνίου 2012 και εγκρίθηκε στις 12 Ιουλίου 2012. Ο Δήμος Σερρών με δικά του χρήματα που ανέρχονται στο ποσό των 66.174 ευρώ προμηθεύτηκε επιπλέον 50 κάδους ανακύκλωσης και 140 μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων. Η παραπάνω προμήθεια, επισήμανε ο δήμαρχος, «είναι σίγουρα κάτι το θετικό στον τομέα της καθαριότητας, όμως οι ανάγκες ασφαλώς δεν καλύπτονται και χρειάζεται να γίνει προμήθεια και άλλων, κυρίως, μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων». 

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παντελής Χράπας υπογράμμισε ότι με την προμήθεια των 540 κάδων ανακύκλωσης και ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης «ενισχύεται η συγκέντρωση και αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών με ενεργητικά αποτελέσματα, διότι αφενός θα συγκεντρώνονται περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία φέρνουν έσοδα στο Δήμο, αφετέρου θα μεταφέρεται μικρότερος όγκος απορριμμάτων στον χώρο υγειονομικής ταφής Παλαιοκάστρου με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών μεταφοράς των απορριμμάτων». Στον τομέα της αποκομιδής των σύμμεικτων απορριμμάτων, κατέληξε ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος Σερρών χρειάζεται να προμηθευτεί κι άλλους μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, όπως επίσης και απορριμματοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.