Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 24 εξωχώριες (offshore) εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Κύμη Ευβοίας. Πρέπει να ελεγχούν.



«Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 24 εξωχώριες (offshore) εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Κύμη Ευβοίας. Πρόκειται για σκιώδεις έχοντες και κατέχοντες σειρά ακινήτων, αν και ένα είναι το πρόσωπο που όλοι υποψιάζονται λόγω των διαχρονικών αγώνων του για την εδραίωση του σοσιαλισμού. 

Οχι μόνο τα πολλά καράβια λοιπόν (που λέει η παροιμία…) αλλά και οι πολλές offshore έχουν τις φουρτούνες τους. Ανάλογες φουρτούνες πρέπει να αντιμετωπίζει και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος απέφυγε να προσέλθει στη Βουλή την Παρασκευή για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για«τα φαντάσματα της Κύμης» του βουλευτή Ευβοίας του ΠαΣοΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου. 

Δεν είναι μόνον ότι οι εταιρείες αυτές δεν έχουν ελεγχθεί και δρουν ανεξέλεγκτα. Παράλληλα, και παρά το γεγονός ότι ο φόρος στις offshore για την ιδιοκτησία ακινήτων αυξήθηκε από το 3% στο 15% (νόμοςΓ. Παπακωνσταντίνου), τα συνολικά έσοδα του κράτους μειώθηκαν, ενώ ο αριθμός των εταιρειών αυξήθηκε. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.