Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ "ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ" ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.


ΑΣΤΙΚΗ Μ.Κ.Ε. 
"ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ"
28ης Οκτωβρίου 9    ΤΚ 60100
Τηλέφωνο :    23510 23211
                   :    693 6000020
Φαξ.           :    23510 25124


Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΠΙΕΡΙΩΝ" ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.





                                                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
    Κατά την πρόσφατη παρουσίαση του "Σχολείου Ολύμπου - Πιερίων" στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δημιουργήθηκαν ερωτηματικά, ακόμη και πολιτικών προθέσεων, στα οποία αισθανόμαστε, ως άμεσα βαλλόμενοι, να απαντήσουμε έγκαιρα.
    Για οικονομία του χρόνου, θα αρκεστούμε με το παρόν να δώσουμε σχεδόν "επιγραφικές" απαντήσεις στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου αν και κληθήκαμε για ενημέρωση τελικά δεν μας δόθηκε χρόνος, να απαντήσουμε έστω, στις καταιγινιστικές εναντίον μας βολές.
Το πράττουμε εδώ ακολούθος: 
    1. Κατηγορηθήκαμε ως "ιδιωτεύοντες" - απο βουλευτή της Επιτροπής χαρακτηριστήκαμε "μπίζνα"- και αποδόθηκαν εναντίον μας χαρακτηρισμοί και εκφράσεις με πολλά υπονοούμενα.
    Απαντάμε : α.Με εισηγητές τον ίδιο τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, την Αντιπερφεριάρχη Πιερίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης (τους τρείς συνολικά Δήμους του Νομού, Επιμελητήριο Πιερίας,Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και επιφανή φυσικά πρόσωπα) ποιά άλλη πειστικότερη θετική μαρτυρία θα μπορούσε να έχει κάποιος περί των αληθινών του προθέσεων ; Η αλλιώς , "όλοι οι προαναφερόμενοι είναι ύποπτοι ; "
                   β.Θα έφερνε όποιος ήθελε να κρυφτεί το θέμα του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;
                   γ.Χωρά και με ποιόν τρόπο μια "κρυφή ιδιωτικών συμφερόντων επιχείρηση" σε μια Αστική ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Εταιρία με δεκάδες Ιδρυτικά Μέλη απο όλη την κοινωνική  διαστρωμάτωση του τόπου μας, με δημοσιευμένο παντού το καταστατικό του και με διαθέσιμο ιδρυτικό κεφάλαιο το ποσό των 2.900€;

    2. Κατηγορηθήκαμε ότι έχουμε "χείρα βοήθειας" απο τον πρώην πρωθυπουργό κ.Γιώργο Παπανδρέου !
    Απαντάμε : Δεν ήταν προσωπικός προσκεκλημένος μας και ούτε καν γνωρίζαμε εκ των προτέρων την παρουσία του στην Επιτροπή , αφού προφανώς βρέθηκε εκεί ως εκπρόσωπος του κόμματός του.

    3. Κατηγορηθήκαμε ως "αρχαιολάτρες και δωδεκαθεϊστές" , ίσως επειδή "εγκληματήσαμε" προωθώντας στον τόπο μας ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ κυριολεκτικά γεννημένες εδώ .(Μυθολογία , Αρχαιολογία , Φιλοσοφία ).
    Απαντάμε : Στα Ιδρυτικά Μέλη του " Σχολείου Ολύμπου - Πιερίων " συνυπάρχει ο αρχιμανδρίτης της τοπικής Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης πατήρ Ιωακείμ Οικονομίκος !

    4. Κατηγορηθήκαμε ότι θα διαχειριστούμε "επιχειρηματικά " μεγάλα χρηματικά ποσά !
    Απαντάμε : Όλα τα κεφάλαια που θα αφορούν στην λειτουργία του "Σχολείου Ολύμπου - Πιερίων" αποτελούν ήδη μέλημα φιλελλήνων και πνευματικών ομογενών .

    Για την καλύτερη ενημέρωση προσθέτουμε εδώ κάποιες σύντομες αλλά χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το "Σχολείο Ολύμπου -Πιερίων"
    Πρόκειται για ένα Διεθνές κέντρο Κλασσικών σπουδών που θα υλοποιηθεί στις παρολύμπιες περιοχές και έχει σαν στόχο να φέρει τους φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές απο τα ενδιαφερόμενα Πανεπιστήμια του κόσμου. Δεν πρόκειται για ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και δεν φιλοδοξεί να εκδώσει πτυχία ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.
    Με τον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό επιτρέπουμε στη διεθνή ακαδημαϊκή  κοινότητα να μελετήσει τον ´Ολυμπο , την ιστορία του και να μας πει πως θα έβλεπε την κατασκευή αιθουσών, αμφιθεάτρων, μουσείων, συνεδρειακού κέντρου, με σύγχρονες αντιλήψεις και απόλυτο σεβασμό του περιβάλλοντος, για την υποδοχή όλων αυτών των εν δυνάμει φιλελλήνων, εραστών της Μυθολογίας, Αρχαιολογίας και  Φιλοσοφίας.
    Το παγκόσμιο συνέδριο Μυθολογίας ( Αρχαιολογίας και Φιλοσοφιας) 2.000 συνέδρων αδιαμφισβήτητης ακαδημαϊκής αξίας θα λάβει χώρα στον ´Ολυμπο, ώστε οι καλύτεροι και οι προθυμότεροι να αποτελέσουν τους καλυτέρους συμβούλους μας για να κάνουμε απο κοινού τα προγράμματα που να είναι σε θέση να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, αφού θα πρόκειται για κάτι μοναδικό.
    Τα 100 Πανεπιστήμια θα αποτελέσουν τους πρώτους συμμάχους που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον να στείλουν τους φοιτητές εδώ για 6 μήνες, σε μορφή Erasmus ή Socrates. Τονίζω, οι μεν ξένοι θα πληρώνουν τα δίδακτρα που τους αναλογούν, οι δε ´Ελληνες φοιτητές θα παρακολουθούν δωρεάν.
    Το μάστερ σπουδών ειναι κάτι ανάλογο με αυτό που ήδη γίνεται στην Αρχαία Ολύμπια.
    Δεν πρόκειται για ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, και η επανδρωσή του θα γίνει από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς διεθνούς κύρους, και θα θεωρείται κατά συνέπεια ανώτατο   πνευματικό ίδρυμα, μοναδικό σε παγκόσμια κλίμακα, για να μπορεί να προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. .
    Γνωρίζουμε τι ορίζει το άρθρο 16 και θα σεβαστούμε τώρα και στο μέλλον τους νομούς του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους. Δεν έχουμε τίποτα άλλο στο πίσω μέρος του νου μας.

    Σας προσκαλούμε όλους να γίνεται μέτοχοι στο εγχείρημά μας ώστε να μας βοηθήσετε να γίνουμε άριστοι.

    Εμείς το " Σχολείο Ολύμπου - Πιερίων " θα αποτελούμε τους φιλόξενους οικοδεσπότες και το πολλαπλό όφελος του τόπου και της κοινωνίας μας θα είναι προφανώς η πνευματική , πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση του. Δηλαδή ότι ακριβώς μας λείπει διαχρονικά . 

    Καταληκτικά , το " Σχολείο Ολύμπου - Πιερίων " αποτελεί ως επιδίωξη ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για έναν τόπο που του προσφέρθηκαν τόσο υπερπολύτιμα δώρα της παγκόσμιας φύσης και του παγκόσμιου πνεύματος.

    ΕΜΕΙΣ δεν θα συνεχίσουμε στο σκοτάδι αλλά θα αναδείξουμε τον τόπο μας ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΩΣ !



 Συνημμένα σας υπoβάλλουμε τις απαντήσεις σε κάθε ερώτηση εκάστου μέλους της Επιτροπής ,του προέδρου του "Διεθνούς Πολιτιστικού  Ιδρύματος Αριστοτέλιον Ρώμης"

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
           Ο πρόεδρος                                                                        Η γραμματέας 
    Πλάτων    Τασχουνίδης                                                        Αφροδίτη    Λέϊνα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.