Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Δημόσιο: «Ευέλικτο» κράτος μέσα από την αξιολόγηση των δομών

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

Οι λέξεις - κλειδιά για τη διοικητική μεταρρύθμιση είναι: απλοποίηση, λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συντονισμός, λογοδοσία, ακεραιότητα. Το πρώτο βήμα αυτής της διαδικασίας, είναι η αξιολόγηση των δομών της δημόσιας διοίκησης. Οι εκθέσεις των ομάδων αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2012 και η φάση υλοποίησης θα ξεκινήσει στις αρχές του 2013.

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο κάνει μια... ιστορική αναδρομή της διοικητικής μεταρρύθμισης, δίνοντας παράλληλα και την παρούσα φάση της όλης επιχείρησης για ένα «ευέλικτο» κράτος. Όπως λέει, η αξιολόγηση των δομών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αποτελεί το εργαλείο για την επίτευξη των εξής στόχων:
  • αξιολόγηση των μονάδων της δημόσιας διοίκησης
  • μείωση του αριθμού των οργανωτικών μονάδων
  • απλοποίηση και επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών
  • η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων
  • βελτιστοποίηση απόδοσης των διοικητικών διαδικασιών
Στη βάση αυτών των αρχών και γενικών στόχων, ήδη από τον Νοέμβριο του 2011, η ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε τον ν. 4024/2011, με τον οποίο τέθηκαν οι βάσεις, οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για την αξιολόγηση και αναδιάρθρωση όλων των υπουργείων. Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε βάσει του άρθρου 35 του ν. 4024/2011, αναλαμβάνει να προσδιορίζει τη μεθοδολογία της μεταρρύθμισης και να συντονίζει την αξιολόγηση, με τη συνδρομή της γαλλικής κυβέρνησης και της Task Force. Ομάδες αξιολόγησης συγκροτήθηκαν για κάθε Υπουργείο, οι οποίες έχουν την ταυτόχρονη τεχνική συνδρομή εμπειρογνωμόνων της Task Force.
Συνεπώς, προωθείται η αξιολόγηση των διοικητικών δομών κάθε Υπουργείου και από την αξιολόγηση αυτή θα προκύψουν τα νέα οργανογράμματα. Οι στόχοι της μεταρρύθμισης είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης, ο καλύτερος προγραμματισμός παρακολούθησης και εφαρμογής των πολιτικών, καθώς και η ενίσχυση του συντονισμού εντός και μεταξύ των Υπουργείων, παράλληλα με τη μείωση του κόστους λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και την εξοικονόμηση πόρων του προϋπολογισμού. Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα, στη βάση των αντικειμενικών κριτηρίων και μεθοδολογίας που ανέπτυξε η Ομάδα Συντονισμού του ΥΔΜΗΔ για την αξιολόγηση των δομών.
Σε κάθε Υπουργείο έχουν συσταθεί αντίστοιχες ομάδες εργασίας στις οποίες συμμετέχουν στελέχη της διοίκησης με εμπειρία και κατάλληλη τεχνογνωσία. Μέχρι στιγμής έχουν συγκροτηθεί 16 ομάδες εργασίας για κάθε Υπουργείο. Οι Επιτροπές έχουν ξεκινήσει το έργο τους από τον Αύγουστο με την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στα Υπουργεία και την επεξεργασία των πρώτων δεδομένων. Η συντονιστική ομάδα του άρθρου 35, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, δίνει βασικές κατευθύνσεις στο έργο τους καθώς και την απαραίτητη εξοικείωση με τη μεθοδολογία της αξιολόγησης. Οι ομάδες αξιολόγησης καταθέτουν εβδομαδιαίες εκθέσεις προόδου όπου καταγράφονται τα προβλήματα και οι ανάγκες και προτείνονται λύσεις
Παρούσα φάση διοικητικής μεταρρύθμισης
Ξεκινώντας με το ίδιο το ΥΔΜΗΔ, του οποίου ο Οργανισμός είναι σχεδόν έτοιμος, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στη συνέχεια ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία. Σήμερα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της οριστικοποίησής τους και οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπουργείων Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.
Τον Ιανουάριο του 2012, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Γαλλική Κυβέρνηση και η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force Greece), υπόγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Η γαλλική συνδρομή ζητήθηκε, καθώς η Γαλλία διαθέτει σημαντική εμπειρία και αποτελεί «domain leader» στο πεδίο της διοικητικής μεταρρύθμισης, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου τεχνική συνδρομή της Task Force Greece.
Η διοικητική μεταρρύθμιση περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιείται επίσκεψη κλιμακίου εμπειρογνωμόνων από κράτη-μέλη, ειδικών σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης.
Οι υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες προέρχονται από χώρες εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ και έχουν επιλεγεί με κριτήριο τα ειδικά τους προσόντα, είναι υψηλά ιστάμενα στελέχη της Διοίκησης στις χώρες τους, με μεγάλη εμπειρία και γνώση στο τομέα ευθύνης τους.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνάντησης, θα συνδράμουν τις ελληνικές ομάδες αξιολόγησης και η παρουσία τους εδώ, σηματοδοτεί την ουσιαστική αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων μας και χωρίς να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο, καθώς τα έξοδα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.
Ο βασικός στόχος είναι, να  διευκολυνθεί το έργο των Επιτροπών Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο, ειδικά σε ζητήματα τεχνικής φύσης. Η ενσωμάτωση καλών διεθνών πρακτικών προσαρμοσμένων στις ελληνικές ιδιαιτερότητες, θα οδηγήσει στην επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.