Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σε πλήρη ανάπτυξη το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης  την Τρίτη στις 23-10-2012 στις 12:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με θέμα την παρουσίαση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας σε πλήρη ανάπτυξη. Μετά την συνέντευξη έγινε στους δημοσιογράφους  επίδειξη εξοπλισμού και ξενάγηση στους χώρους του Τμήματος. 

Ο κ. Φαρμάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Σας καλέσαμε εδώ κατά πρώτο λόγο  να μάθει ο κόσμος ότι το τμήμα φυσικοθεραπείας, η λειτουργία και οι υπηρεσίες που πρόσφερε,  θα προσφέρει από τώρα και πέρα ακόμα περισσότερο το τμήμα φυσιοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Η κ. Καραμίντζα ως έμπειρη η οποία έχει 35 χρόνια  στις υπηρεσίες της φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου  θα σας παρουσιάσει τους χώρους και τα μηχανήματα αναλυτικά.

Το τμήμα φυσικοθεραπείας εδώ και μερικές εβδομάδες λειτουργεί πλέον σε πλήρη ανάπτυξη, μέχρι τώρα υπήρχαν προβλήματα, δεν μας είχε παραδώσει η ΔΑΠΑΝΟΜ η  αρμόδια κρατική αρχή, είχε κατελλημένους σε εισαγωγικά χώρους, που ήταν στο τμήμα φυσικοθεραπείας γιατί γεωγραφικά τους βοηθούσε, και ο εργολάβος ο κατασκευαστής του νοσοκομείου που είναι ο ίδιος της ψυχιατρικής κλινικής που είναι επίσης έτοιμη και σε λίγο θα δοθεί σε λειτουργία, σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο (στο καφέ κτίριο του Γ. Νοσοκομείου) το οποίο παραδώθηκε και σε περίπου 10 μέρες θα σας καλέσουμε να κάνουμε και τα απαραίτητα εγκαίνια και θα κλείσουν τα οξέα περιστατικά και μένει τώρα να διαταχθεί ο εξοπλισμός  και να μεταφερθούν οι ασθενείς και το προσωπικό.
Το Νοσοκομείο ούτε θα κλείσει, ούτε πουλιέται, ούτε θα αγοραστεί, ούτε υπολειτουργεί, ούτε έχουν γίνει συμβόλαια όπως λένε κάποιοι για να παραχωρηθεί σε άλλα κέντρα Διαβαλκανικά ή Διαφρικανικά. Θα είναι πάντοτε Δημόσιο Νοσοκομείο για τον κόσμο της Κατερίνης, της Πιερίας, μαζί με το ψυχιατρείο το οποίο έχει ήδη καταργηθεί ως Νομικό Πρόσωπο, αλλά και αυτό θα αναπτυχθεί και θα έχουμε σε λίγους μήνες ένα ενιαίο μεγάλο Δημόσιο Νοσοκομείο του ΕΣΥ μαζί με τα 70 (εβδομήντα) Ιατρεία και τα 2 (δύο) Κέντρα Υγείας στο Νομό στη διάθεση του πληθυσμού της  Πιερίας και των επισκεπτών, των τουριστών που έχουμε όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες την τουριστική περίοδο.

Το κέντρο φυσικοθεραπείας το οποίο ξεκινάμε, ξεπέρασε τα προβλήματα από την κατασκευαστική εταιρεία και έχουν τεθεί σε λειτουργεία όλα τα μηχανήματα,  τα μισά από αυτά ήταν αναπτυγμένα αφού λειτουργούσε το τμήμα εδώ και δύο χρόνια από την έναρξη του Νέου Νοσοκομείου που συμπλήρωσε 2 (δύο) χρόνια λειτουργίας. Τα υπόλοιπα μηχανήματα ήταν στιβαγμένα  σε κουτιά σε χώρους ανενεργά.  Αφού έφυγαν ο εργολάβος και η ΔΑΠΑΝΟΜ  παραχωρήθηκαν και οι άλλοι χώροι     
και τώρα όλη η πτέρυγα είναι το τμήμα φυσικοθεραπείας του Γ.Ν.Κ. 
Εκεί υπάρχει κι ένα άλλο τμήμα που είναι τμήμα του τμήματος το οποίο κάνει και αποκατάσταση.
Απλώς όμως δεν θα λειτουργεί προς το παρών γιατί δεν έχουμε τον αντίστοιχο γιατρό, την ειδικότητα. Τον λεγόμενο γιατρό φυσικής Ιατρικής. Φυσίατρο. Γιατί δεν είχαμε και ποτέ και είναι δύσκολο να προσλάβουμε. Τώρα αυτό πως θα το θέσουμε σε λειτουργία είναι ένα άλλο θέμα αλλά είμαστε σε ένα βαθμό ετοιμότητας σημαντικό, σκεφτόμαστε να προσλάβουμε...για επικουρικό γιατρό στον επόμενο διαγωνισμό των επικουρικών γιατρών,  έτσι ώστε τουλάχιστον στον βαθμό που θα μπορέσουμε με 1 (έναν) γιατρό και με το προσωπικό που υπάρχει όπου είναι πλήρες κατά τα άλλα, και θα λειτουργήσει και ως κέντρο αποκατάστασης.... γιατί διαθέτουμε στο τμήμα και τις αντίστοιχες κλίνες. Άρα μπορούμε να το λειτουργήσουμε και αυτό όταν όμως έχουμε τον γιατρό,γιατί όπως είπαμε μας λείπει ο γιατρός..

Και όλα αυτά τα λέω γιατί θέλω να επαναλάβω ότι το  Νοσοκομείο της Κατερίνης όπως σας είχα πει και τότε στην αρχή στα εγκαίνια του Νοσοκομείου πριν 2 χρόνια στις 6 Σεπτεμβρίου 2010, τώρα κλείσαμε 2 χρόνια από τότε που τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το Γ. Νοσοκομείο   και πάμε στον 3ο χρόνο. 
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο πληθυσμός για να μην φεύγουν περιστατικά, ασθενείς και βεβαίως οικογένειες, συνοδοί στα άλλα νοσοκομεία στα μεγάλα αστικά κέντρα, εννοώντας της Θεσ/κης.
Αυτά τα λέω γιατί ορισμένοι διαδίδουνε με κακοήθιες γιατί προφανώς θέλουν να οργανώσουν  καλύτερα τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Ιδίως πιστεύω είναι ιδιώτες γιατροί  ορισμένοι βέβαια γιατροί Κατερίνης,  που δεν βλέπουν πλέον με καλό μάτι την ανάπτυξη της παροχής υπηρεσιών και την διεύρυνση της παροχής υπηρεσιών του Νέου Νοσοκομείου και το διαβάλουν. Δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε υλικά, δεν έχουμε φάρμακα, θα κλείσουν οι πτέρυγες, θα πωληθεί το Νοσοκομείο,  θα δοθεί σε ιδιώτες, θα το αγοράσουν διάφορα άλλα  ιδιωτικά κέντρα.... κ.λ.π.
Όλα αυτά επαναλαμβάνω είναι πολύ μεγάλα παραμύθια. Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ούτε κλείνει, ούτε ιδιωτικοποιήται, ούτε θα μειωθούν...αντιθέτως θα αυξηθούν, όπως ήδη κάνουμε οι δραστηριότητες.

Σας παρουσιάζουμε σήμερα σε πλήρη ανάπτυξη το τμήμα φυσικοθεραπείας το οποίο το χρησιμοποιούν και οι εσωτερικοί ασθενείς του νοσοκομείου, κυρίως μετενγχηρετικά  μέχρι να πάρουν το εξιτήριο. Μπορούν να το επισκέπτονται ιδιώτες  ασθενείς  για να κάνει κάποιες συνεδρίες φυσικοθεραπείας  στα υπερσύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει το τμήμα του νοσοκομείου, με παραπεμπτικό όμως από γιατρό έστω ιδιώτη ή έστω από ΕΟΠΠΥ.

Ο δεύτερος λόγος που σας κάλεσα είναι να σας ενημερώσω σε απάντηση όλων αυτών που διαδίδουν ότι θα κλείσει το νοσοκομείο...ότι χθες υπέγραψα την 8η πρόσληψη γιατρού και να σας ενημερώσω ότι τις τελευταίες μέρες το νοσοκομείο Κατερίνης έχει προσλάβει άλλους 8 γιατρούς".

Οι 6 είναι επικουρικοί  είναι οι εξής:

1) Οικονομίδης Λάζαρος, Επιμ. Β' ειδικότητας Ορθοπεδικής, από 8/10/12,
2) Κρικώνη Ευφροσύνη, Επιμ. Β' ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας από 11/10/12
3) Πασχαλούδη Σοφία, Επιμ. Β' ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής από 11/10/12
4) Γιανδικίδης Σταύρος, Επιμ. Β' ειδικότητας Παθολογίας από 11/10/12
5) Τσακιρίδου Ησαϊα - Σίσυ, Επιμ. Β' ειδικότητας Αναισθησιολογίας από 15/10/12
6) Χρονοπούλου Ιωάννα, Επιμ. Β' ειδικότητας Νεφρολογίας από 19/10/12

Ιατροί ΕΣΥ:
1) Τσαλίδου Μαρία, επιμ. Β' Ιατρικής Βιοπαθολογίας
2) Μποστανίτης Ιωάννης, Επιμ. Β' Καδιολογίας.

Αμέσως μετά η προϊσταμένη  του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης κα Κωνσταντίνα Καραμίντζα ανέπτυξε  αναλυτικά στους δημοσιογράφους τις υπηρεσίες της φυσικοθεραπείας.
Να σημειωθεί ότι κα Καραμίντζα έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Φυσικοθεραπείας προσφέρει τις άριστες υπηρεσίες της στους ασθενείς πάνω από 35 χρόνια και στο τέλος του χρόνου (2012) βγαίνει σε σύνταξη.


Ο νέος Προϊστάμενος που θα αντικαταστήσει την κα Καραμίντζα Ντίνα θα είναι ο κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, γνωστός από την Τοπική αυτοδιοίκηση στον δήμο Δίου πρώην Δήμαρχος και νυν περιφερειακός σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας ο οποίος ανήκει πλέον δυναμικά και στην Παραϊατρική ομάδα του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης.
Αφού έγινε η ξενάγηση στους χώρους του υπερσύγχρονου φυσικοθεραπευτικού τμήματος με τον τελευταίου τύπου τεχνολογικό εξοπλισμό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης δέχτηκε τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας από την κ. Καραμίντζα μπροστά στους δημοσιογράφους.
Στο τέλος της συνέντευξης η κ. Ντίνα Καραμίντζα πρόσφερε στους καλεσμένους δημοσιογράφους αποχαιρετιστήρια κεράσματα.

Επιμέλεια: Μαρία Βαλσαμίδου
Για Ράδιο Διόνυσος 89,2
www.dionisos892.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.