Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Ζητούν βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος
Να αναγνωριστεί βαθμολογικά και μισθολογικά η προϋπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα

Την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, τόσο για την βαθμολογική όσο και για την μισθολογική τους ένταξη, ζητούν 22 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκη Αντώνη.
Ο κ. Τζαμτζής μαζί με τους συναδέλφους Βουλευτές κ.κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο, Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, Ηλία Βλαχογιάννη, Κλειτσιώτη Κωνσταντίνο, Βλαχβεη Μενέλαο, Κέλλα Χρήστο, Καραμανλή Άννα, Μαρίνο Ανδρέα, Σταμενίτη Διονύση, Κωνσταντινίδη Στάθη, Σκονδρά Ασημίνα, Σολδάτο Θεόδωρο, Αντωνίου Μαρία, Παπαδόπουλο Μιχάλη, Ορφανό Γεώργιο, Αναστασιάδη Σάββα, Κοντογιώργο Κωνσταντίνο, Σενετάκη Μάξιμο, Καράμπελα Γιάννη, Κόλλια Κωνσταντίνο, Κουκοδήμο Κώστα, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο προβλέπεται στον Νόμο 4024, ώστε να κατοχυρωθεί η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα για την βαθμολογική και μισθολογική ένταξη των υπαλλήλων του δημοσίου.
Οι Βουλευτές στην ερώτηση τους προς τον κ. Μανιτάκη αναφέρουν τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ Σύμφωνα με τον Νόμο 4024 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις , ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής στρατηγικής 2012 – 2015» στο άρθρο 6, παράγραφο 4, προβλέπει πως «οι υπάλληλοι που έχουν πριν το διορισμό ή την πρόσληψη τους αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο δημόσιο τομέα των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η οποία έχει διανυθεί με τα ίδια ή αντίστοιχα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία ανήκουν κατά το χρόνο της ένταξης, μπορούν να την αναγνωρίσουν για τη βαθμολογική και μισθολογική τους ένταξη….».
Στην συνέχεια της ίδιας παραγράφου προβλέπει «Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, μπορεί να προβλέπεται η αναγνώριση για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη και της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι επτά (7) έτη, κατ’ ανώτατο όριο…»

Κύριε Υπουργέ
Ο Νόμος 4024 δεν προβλέπει τον χρόνο έκδοσης του Προεδρικού διατάγματος, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η κατοχύρωση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικού τομέα για τη βαθμολογική και μισθολογική ένταξη των υπαλλήλων του δημοσίου.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
-«Πότε προβλέπεται να εκδοθεί το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, που θα περιλαμβάνει και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.