Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hannes Swoboda.
Μετά τη συνάντηση έγιναν οι παρακάτω  δηλώσεις:

Ευάγγελος Βενιζέλος: Mε μεγάλη χαρά συναντήθηκα σήμερα για μία ακόμα φορά με τον Hannes Swoboda, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναν φίλο της Ελλάδας που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την κατάσταση. Συζητήσαμε για την παρούσα τελική φάση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους θεσμικούς μας εταίρους. Του είπα ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει και πάλι ως εγγυητής της σταθερότητας και της στρατηγικής της χώρας, γιατί πρέπει να ακολουθήσουμε με συνέπεια μία στρατηγική οριστικής εξόδου από την κρίση με ασφάλεια και προοπτική για τον Έλληνα πολίτη. Ζήτησα από τον Hannes Swoboda να μας βοηθήσει μέσα από το θεσμικό του ρόλο.  Να μεταφέρει την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, να τους πείσει στις Βρυξέλλες, ότι εδώ έχουμε φθάσει στα όρια μας, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού και ότι χρειαζόμαστε μία πραγματική  στήριξη, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε οριστικά από αυτόν τον κύκλο της κρίσης και να περάσουμε στο ξέφωτο της ανάπτυξης και της προοπτικής.

Hannes Swoboda: Ως συνήθως είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αγωνίζεται για το συμφέρον του κόμματος  αλλά για αυτό της χώρας. Και για αυτό προσπαθεί ώστε να υπάρξει μία λογική συμφωνία με την τρόικα αλλά και το την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για το επόμενο πακέτο.
Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό και η τρόικα να δείξει ευελιξία σε κάποια από τα θέματα και  ότι πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα σε ότι αφορά τις συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων και της τρόικα, το οποίο δεν υπαγορεύεται από το εξωτερικό.
 Για αυτό αγωνίζεται με υπευθυνότητα το ΠΑΣΟΚ, για το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα. Και ελπίζω ότι τελικά, όταν εγκριθεί το τελικό πακέτο με την ισχυρή υποστήριξη του Κοινοβουλίου,  θα αποδειχθεί  στο εξωτερικό ότι υπάρχει ισχυρή βούληση να υπάρξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Και με αυτή την έννοια υποστηρίζουμε πλήρως τον αγώνα που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ  για να υπάρξει ένα λογικό πακέτο. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το μέλλον της ΕΕ. Γιατί χρειαζόμαστε την Ελλάδα μέσα, όχι μόνο για το συμφέρον της ίδιας, αλλά για το συμφέρον και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.