Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
ΘΕΜΑ: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΠΙΕΡΙΑ

Κύριε Υπουργέ, 

Τον περασμένο Μάρτιο οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ διαβεβαίωναν για την άμεση έναρξη των εργασιών σύνδεσης των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου. 
Ιδιαίτερα για την Πιερία τονίστηκε ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις και στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσουν οι συνδέσεις. Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Μακεδονία οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες η ΔΕΠΑ έχει ήδη κατασκευάσει υποδομές διανομής φυσικού αερίου είναι περίπου 140 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης. Στα γεωγραφικά όρια άσκησης της δραστηριότητας της ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται  οι νομοί  Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2001, περίπου το 7,4% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας κατοικεί στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 814.127 κατοίκους. Η ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα καλύπτει μία έκταση 15.462 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει το 11,7% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας. Στην ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας  θα περιλαμβάνονται επίσης η βιομηχανική ζώνη στο Πλατύ, καθώς και οι πόλεις της Βέροιας, Νάουσας, Κατερίνης, Σερρών, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Κιλκίς.
Με δεδομένο ότι η σύνδεση με φυσικό αέριο θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά  ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη κρίσιμη οικονομική περίοδο, 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
-Σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία σύνδεσης της Πιερίας με το δίκτυο φυσικού αερίου;
-Ισχύει το χρονοδιάγραμμα ότι στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσουν οι πρώτες συνδέσεις; 


Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.